Castele bavareze, Austria – Germania, 30.05., 29.08.2018

Există, undeva la vestul Europei, un ţinut de poveste, cu munţi decupaţi parcă din cărţi ilustrate, cu lacuri cu ape cristaline, cu orăşele medievale şi oameni ospitalieri, cu castele fastuoase şi biserici baroce în care te pierzi în timp. Ţinutul Bavariei este un loc în care poţi trăi bucuria în forma ei cea mai pură. Vă invităm într-una din cele mai frumoase călătorii prin Europa.

 

Ziua 1: Plecare din Timisoara dimineata devreme. In Austria vom face un popas la Abatia de la MELK, care reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente baroce europene cu o vechime de peste 900 de ani, asezat la inceputul defileului Dunarii, drum romantic plin de castele si podgorii. Cazare in zona Salzburg.

Ziua 2: Mic dejun. Se viziteaza zona pietonala din Salzburg, casa lui Mozart, plecare spre Chiemsee. Imbarcare pe vaporasul care ne duce pe insula Herren, unde se viziteaza Castelul Herrenchiemsee, construit de regele Ludovic al II lea al Bavariei, ca un omagiu adus Regelui Soare , Ludovic al XIV-lea. Traseul se continua spre MUNCHEN, capitala Bavariei si al doilea oras ca marime din Germania, cazare Munchen.

Ziua 3-  Dupa micul dejun plecam la Castelul Nymphenburg – galeria frumoaselor bavareze, Tur de oras pietonal al MUNCHENului: Domul – Basilica Fecioarei Maria, Primaria veche, Primaria noua, Piata Fecioarei Maria, Basilica Sf. Petru, Basilica Sf. Mihail, Beraria Regala Hofbrauhaus. Timp liber. Sugestii vizite: Piata Odeon, Piata Viktualienmarkt si ansamblul Residenz.. Cazare in  MUNCHEN.

Ziua 4: Dupa micul dejun vizitam castelele Lindenhof, Hohenschwangau si Neuschwanstein. Hohenschwangau a fost construit de familia regala de Bavaria, locul unde a copilarit Ludovic al II lea. Pe un versant din apropiere acesta a ridicat Castelul Neuschwanstein, un castel de basm care a fost sursa de inspiratie pentru realizarea parcului Disney. Plecare spre biserica Wies, monument UNESCO, situata la poalele Alpilor. Cazare in München.

Ziua 5: Dupa micul dejun plecam spre Romania, vizitare Altötting – vizitam biserica, “undeva, in Germania, o localitate mica si neinsemnata se bucura de o faima internationala, prin miracolele care se petrec in ea. In Altotting exista o statueta a Fecioarei Maria care face minuni. Veche de aproape un mileniu, bisericuta care o adaposteste e vizitata de milioane de pelerine”, ajungem in Timisoara seara tarziu.                                 

Pret: 249 euro/pers.

 

SERVICII INCLUSE:                                                                           

  • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 2/3*
  • transport autocar omologat curse externe
  • ghid pe tot parcursul excursiei

 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

  • supliment camera single 95 euro/pers.
  • intrari la obiectivele turistice;
  • asigurare medicala / storno

 

ACTE NECESARE:

  • paşaport original sau carte de identitate;
  • cazier judiciar pentru insotitorul de grup de copii;
  • pentru copiii sub 18 ani – declaratie notariala de la ambii parinti, dupa caz.

 

NOTA: Locurile vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie. Pretul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. In cazul in care vor fi mai putini participanti, pretul se recalculeaza. Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.