Istanbul – city break autocar, 07.03.-11.03.2018

Ziua 1. 07.03: plecare din Timisoara , la ora 20:00 la Casa Adam Muller Guttenbrun – statia de firobus, pe traseul Resita Drobeta Turnu Severin – Calafat  – Edirne– Istanbul.

Ziua 2 08.03. ISTANBUL
Sosire si cazare hotel Nanda  3*/similar in Istanbul. .Dupa amiaza va propunem un tur pietonal printre “comorile Istanbulului”. Agia Sofia, unde vechea biserica crestin ortodoxa ce a fost transformata in moschee ne va intampina acum cu un muzeu in toata regula.  La Moscheea Albastra (construita de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia) – cea mai mare moschee din Istanbul, vom avea in fata una dintre cele mai faimoase atractii ale Turciei. In apropierea acestora ne asteapta si Palatul Topkapi, palat ce a gazduit toti sultanii otomani vreme de 4 secole, precum si Palatul Scufundat (Yerebatan Sarnici) unde putem admira cele 336 de coloane scufundate printre care se plimba sutele de pestisori viu colorati. In incheiere putem face o plimbare la Hipodromul ce dateaza din perioada romana si in care s-au desfasurat de-a lungul timpului numeroase activitati sportive, curse si jocuri. Program liber. Cazare la Hotel Nanda 3*/similar in Istanbul.

Ziua 3.09.03 BAZARUL EGIPTEAN SI MARELE BAZAR
Dupa servirea micului dejun, vom vizita Bazarul Egiptean de mirodenii urmat de shopping in  Marele Bazar si zona Laleli, zone de cumparaturi preferate atat de localnici, cat si de turisti. Marele Bazar din Istanbul este una din cele mai mari piete acoperite din lume avand 60 de strazi si 5.000 de magazine, atragand zilnic intre 250.000 si 400.000 de vizitatori. Este cunoscut pentru bijuterii, ceramica pictata manual, covoare si broderii. Marea majoritate a standurilor sunt grupate dupa tipul de marfa pe care o au expusa, avand o zona pentru produse din piele si bijuterii din aur.
Cazare la Hotel Nanda  3*/similar in Istanbul.
Ziua 4.10.03  ISTANBUL
Mic dejun. Dimineata, deplasare la Palatul Dolmabahce – construit pe locul unui vechi port, pe malul stramtorii Bosfor, fiind resedinta imperiala a sultanilor otomani pana la caderea si destramarea Imperiului Otoman. Aici a locuit si a decedat Mustafa Kemal Ataturk. Singurul moment in care toate ceasurile din palat au fost oprite a fost atunci cand liderul turc a decedat, pe 10 noiembrie 1938, la ora 9:05. Dupa amiaza timp liber sau, optional, puteti participa la o croaziera pe Bosfor in care sa puteti admira atat partea europeana a Istanbulului cat si cea asiatica. Cazare la Hotel Nanda 3*/similar in Istanbul.
Ziua 5.11.03 ISTANBUL- Timisoara
Dupa micul dejun plecam catre Timisoara. In drumul catre tara vom trece prin orasul Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta ca si moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri.
Sosire in Timisoara  in cursul noptii, in functie de trafic si formalitati vamale.

Pret: 255 Euro+200 ron/pers

Înscrieri la tel. 0740.206.236 (ION CUBIN)

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocarul Timisoara  – Istanbul – Timisoara
  • 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel Nanda 3* sau similar
  • insotitor de grup roman, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup roman
  • autocar pe tot parcursul excursiei
  • supliment de SGL -70 eur

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

  • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
  • bacsisuri (recomandate in Turcia): 15 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei;
  • asigurarea medicala de calatorie sau storno+medicala (asigurarea medicală poate fi achiziționată și de la CBN GEOATLAS)
  • biletele de intrare, câte 25 lire (aproximativ 15 euro) la Muzeul Sfânta Sofia şi Palatul Topkapi; în Haremul palatului Topkapi taxa separată  17 lire (aprox. 10-12 euro)
  •  Excursii Opţionale