CBN Geoatlas

SARDINIA – CORSICA 2017, 15 – 25 septembrie 2017

ZIUA 1. Prezentare la aeroportul Timișoara la 12.30 pentru imbarcare cursa Timișoara – Treviso cu plecare la ora 14:30. Sosire la ora 15:05 Transfer hotel*** zona Noventa di Piave – Lido di Jesolo. Cazare.

ZIUA 2. Mic dejun. Întâlnire cu autocarul care va sta la dispoziția grupului, pe parcursul programului extern. Plecăm spre Toscana. Opțional, se vizitează FERRARA cu superbul său Centru Vechi, înconjurat de 9 km de ziduri construite în sec XV-XVI, cele mai bine conservate ziduri renascentiste din întreaga Italie, alături de cele din Lucca. Admirăm impozantul Castello Estense. Continuăm călătoria spre Toscana. Cazare zona Livorno-Montecatini, hotel 3 stele.

ZIUA 3. Mic dejun matinal. Transfer dimineața în Porto di Livorno. Luăm ferry-boat-ul către una din comorile Mediteranei, CORSICA, numită de asemenea și „Insula frumuseții”. Corsica este o insulă care, dși aparține Franței, are o puternică atmosferă italiană. Diversitatea peisajului și faptul că insula nu este atinsă de agresiunea dezvoltării și a turismului, fac din Corsica perla Mării Mediterane. Ajungem în BASTIA, capitala regiunii Corse-Haute. Vizităm Portul Vechi, cu străduțele sale șerpuitoare ce duc către Piața Sf Nicolae – centrul orașului. Plecare spre Ajaccio, unul din cele mai cosmopolite orașe ale insulei. Cazare zona Ajaccio hotel 3 stele.

ZIUA 4. Mic dejun. Zi dedicată vizitelor în frumosul oraș AJACCIO, localitatea natală a lui Napoleon Bonaparte. Admirăm casa și muzeul Bonaparte – locul unde s-a născut Napoleon, aici aflându-se cea mai numeroasă colecție de obiecte personale și documente originale. Continuăm cu Muzeul Fesch – ce adăpostește cea mai mare colecție de pictură renascentistă italiană de pe teritoriul Franței după Muzeul Luvru și frumoasa Catedrală Notre Dame de la Misericorde – locul unde a fost botezat Napoleon. Timp liber pentru plajă sau vizite individuale. Puteți gusta delicatesele corsicane renumite: figatelli (cârnați din ficat) vinul de castane și renumita înghețată corsicană. Întoarcere și cazare la hotel de 3 stele în zona Ajaccio.

ZIUA 5. Mic dejun. Plecare spre Bonifacio și traversare cu ferry-boat-ul către Santa Terresa di Gallura. Bine ați venit în SARDINIA! Considerată la ora actuală o destinație exotică, de lux, Sardinia este una dintre cele mai frumoase insule ale Mediteranei. Plecăm spre arhipeleagul LA MADDALENA, unde vom vizita orașul cu același nume: Piazza Umberto, Primaria, Via Garibaldi. Aici se află și reședința natală a revoluționarului Giuseppe Garibaldi. Seara, cazare zona Olbia, Hotel 3 stele.

ZIUA 6. Mic dejun. Excursia noastră continuă pe COASTA DE SMARALD, sau Smeralda, una din cele mai luxoase destinații de vacanță ale Europei. Prima oprire va fi orașul – PORTO CERVO. Vizităm faimoasa Piazzeta și străduțele pitorești ale centrului, unde boutiqurile și magazinele luxoase ne reamintesc că aici își au reședința staruri din lumea întreagă. Timp liber pentru plajă și după prânz plecare spre CASTELSARDO, un mic orășel medieval, așezat strategic pe o stâncă în dreptul Golfului Asinara. Bucurându-ne de o frumoasă panoramă, vom vizita zona portuară cu elegantele ambarcațiuni, orașul vechi, Catedrala. Seara, cazare în zona Sassari, hotel 3 stele .

ZIUA 7. Mic dejun. Ne îndreptăm către ALGHERO, un orășel cunoscut pentru plajele minunate, mâncarea excelentă și originea sa catalană. Vizităm centrul vechi cu străduțe întortocheate, pe care catalanii medievali îl numeau Barcelonetta și Catedrala Sfânta Maria – o bijuterie arhitectonică construită în secolul XVI. Opțional, excursie la GROTTE DI NETUNO sau Peșterile lui Neptun – un ansamblu deosebit de peșteri și un lac cu ape azurii. Seara, cazare în zona Cagliari, hotel 3 stele.

ZIUA 8. Mic dejun. Ziua începe cu vizitarea celui mai mare oraș de pe insula, CAGLIARI, și unul din cele mai vechi orașe ale Mediteranei, datând din Antichitate când era cunoscut sub numele de Karalis. Începem turul de oraș în partea veche a orașului, protejată de vechile fortificații. Aici putem vedea Bastione San Remy, Catedrala – cel mai popular obiectiv turistic al orașului, Vechiul Port, Biserica San Saturnio – cea mai veche biserică de pe insulă, datând din secolul V. Timp liber sau opțional, excursie pe insula SANT ANTICO, ce adăpostește rămășițele anticului oraș fenician, Sulci și putem vizita: Basilica, Podul Roman, necropolisul fenician și punic. Ne îndreptăm spre portul Cagliary pentru îmbarcare în Ferryboat-ul Cagliari – Civittavechia. Cazare în cabine de 2 paturi.

ZIUA 9. Debarcare in Civittavechia. Ne îmbarcăm și plecăm spre fascinanta regiune numită Umbria, cu extraordinarul centru medieval din PERUGIA. Admirăm Palazo dei Priori, Rocca Paolina – impresionant oraș subteran păstrat din Evul Mediu, Basilica San Domenico. Opțional, vizităm ASSISI – superba localitate așezată pe pantele umbrite de stejari ale Muntelui Subasio -admirăm Basilica San Francesco – mare loc de pelerinaj, superbă păstrătoare a frescelor lui Giotto și Cimabue, Basilica Santa Chiara, Piaza del Commune, Rocca Maggiore. Cazare zona Veneția hotel 3 stele.

ZIUA 10. Mic dejun. Timp liber pentru plimbare și explorarea individuală a acestei superbe localități din regiunea venețiană.

ZIUA 11. Mic dejun. Timp liber. Eliberarea camerelor la ora 12. Transfer la Aeroportul Veneția Treviso. Zbor către Timișoara 20.30. Aterizare Timisoara 22.55.

Data de plecare: 15 septembrie 2017

Preț: 699 euro+650 lei grup avion minim 20 pers
– pentru grup mai mic prețul se recalculează

Servicii incluse în preț:
– 9 nopți cazare în hoteluri de 3 stele, în camere duble cu facilitãți private, micul dejun inclus +1 noapte cabină cu patru paturi ferry Cagliari-Civitavechia
– ghid autorizat pe parcursul traseului turistic extern (incluse zilele 2-9)
– traversări ferry-boat Italia-Corsica; Corsica-Sardinia; Sardinia-Italia
– bilete de avion Timișoara-Veneția Treviso și Veneția Treviso-Timisoara

Nu sunt incluse in preț:
– taxe de aeroport 120 euro
– intrări la obiective turistice, excursii opționale (croaziere), taxe de stațiune-dacă este cazul-se vor achita la fața locului, partenerilor externi
– transfer aeroport Treviso-hotel și hotel-aeroport Treviso
– taxa de bagaj peste limita admisă gratuit de compania aeriană (BONUS: Compania aeriană Wizz Air transport gratuit numai un bagaj ușor de mână. În compensație, agenția de turism organizatoare oferă turiștilor transportul gratuit al bagajelor dus-intors (indiferent de mărime și greutate), cu autocarul; turistul va găsi bagajele la hotel regiunea venețiană, respectiv la Timișoara).

Acte necesare: pașaport sau CI

Agentia nu este responsabila pentru modificarea orarelor mijloacelor de transport international/intern . Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile etc). Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Prestari Servicii Turistice.

NOTĂ: Prețul este calculat pentru plecarea din Timișoara. Pentru participanții la excursie care doresc transport din OȚELU ROȘU, CARANSEBEȘ sau REȘIȚA, se va achita o diferență de transport de 45 lei/pers/sens, deci dacă este dus-intors = 90 lei.

Asigurarea de călătorie se poate încheia de către CBN GEOATLAS.

Înscrieri la tel. 0740.206.236 (Ion Cubin)